diumenge, 31 de maig del 2009

Els 5 millors videos de l'electrònica

M'ha costat triar només cinc videos i deixar la resta pel camí, però aquí estant, sota la meva humil prespectiva, els 5 millors videos de la música electrònica.
Hope you like it!

1. Daft Punk - Around the world

Un dels primers videos que vaig veure al Sputnik quan començava a escoltar electrònica. Ni més ni menys que del 1997, sona lluny, oi?
És del gran Michel Gondry, com no podia ser altre. Tinc la teoria que el que volia simbolitzar el video és el món. Els esquelets i les mòmies són els morts, que estan més endins. Les nadadores i els senyors del cap petit som els mortals. I fora, al espai, els astronautes, tots vagant around the world. Què en penseu?
Amb aquesta teoria no sé si estareu d'acord, però el que si trobo que estareu amb mi és amb que el video és absolutament perfecte.



2. Aphex twin - Come to daddy

Escandalosament terrorífic. També del 1997 igual que Around the world. Teletubbies sinistres fent el moviment ja clàssic dels Aphex twin. Moment gloriós crec jo el del crit a l'àvia. No apte per persones sensibles amb tendència a tenir malsons.




3. Chemical Brothers - Galvanize

Sincerament de tots els videos dels germans químics no sabia quin triar, tots són bons! Star guitar no, perque també és del Michel Gondry i ja havia posat Around the world... Em quedaria amb Hey boy hey girl, amb els esquelets que ballen... o el de Do it again amb aquells nois amb el lloro per tot arreu, bufff! complicat! Salmon dance és fantàstic, amb els peixos de la peixera i el tiu flipant-se...
Però d'entre tots tots tots, em quedo amb Galvanize, per impactant. Tant el video com la cançó.
Push the button!!!



4. Bombfunk MC's - Freestyler

Us en recordeu? Doneu-li al play i segur que si. Del 1999. És aqui per posar un clàssic. Per això i perque el nen del video mola un munt! Si tinc un fill, vull que sigui com ell! xD



5. Digitalism - Pogo

Com m'he fixat tots els videos són dels 90's, per acabar la llista un d'ara. Els Digitalism són un grup que han aconseguit una sonoritat pròpia, sense trencar amb els estàndard del que ara "es porta" en quan a electrònica. Pogo té la melodia ideal per no deixar de ballar, alegre, positivista al 100%, impossible passar-la per alt. Com la majoria de grups d'ara, es declaren influenciats per Daft punk... i qui no ho podria estar?



I per acabar, un de propina d'ara el 2009 que no sé que té però m'encanta, serà pels space invaders o què?

Röyksopp - Happy up here



Si teniu alguna proposta ja sabeu! Llista oberta per als que volgueu afegir o treure algo!

4 comentaris:

Ibuprofeno83 ha dit...

10. Storm - Storm
9. Fatboy Slim - Rockafeller Skunk
8. Bassement Jaxx - Where's your head out?
7. Mirways - Disco Science
6. Fatboy Slim - Right Here Rigth Now
5.Chemical Brothers - Block Rockin Beats
4.Fischerspooner - Emerge
3. Apollo 440 - ain't talkin' 'bout dub
2. Daft Punk - Around The World
1. underworld - Born Slippy

Ibuprofeno83 ha dit...

Es motl difícil escollir només 5. Per això he escollit 10. I et deixo un de propina. Son els avanpasats dels castings de fama. El tiu s'ho curra un huevo i per això entra al top eleven de la meva llista. M'agradaria coneixer-lo, es el meu idol!

11. Fatboy Slim - Praise You

Jaume Estruch (Proyecto Japan) ha dit...

Uf, a mi la de Come To Daddy em mola moltíssim!!!!

Beldar ha dit...

Galvanize, boníssima.

Aerodynamic és la meva preferida de Daft Punk!

ApapA!