dimecres, 14 de maig del 2008

It's all gone, Pete Tong


It's all gone, Pete Tong és un documental fictici que ens deixa entrar dins la vida d'un DJ que es fa dir Frankie Wilde, resident a Eivissa.
D'entrada a mi aquest món dels DJ's d'Eivissa i tot plegat no és que em cridés especialment l'atenció. Però la peli em va sorprendre molt gratament al veure com, de ser la història sobre un tiu completament sonat, desmadrat i desquiciat que té tota la fama que vol, tots els calers que vol, totes les ties que vol i tota la cocaína que vol,... passa a ser una història que desprèn sensibilitat per totes bandes pel fet de que Frankie Wilde, DJ desquiciat, desmadrat, cocainòman i bla bla bla...un bon dia es queda sord.
Hi ha per mi tres fases dins la peli. La primera, la del desmadre, les farres i la "bona vida" (i ho poso entre cometes bona vida, ara us diré perquè). Una fase entremig, decadent total, on veiem la cara més fosca d'un adicte a la cocaína que un bon dia es troba que no pot treballar més per una limitació física que abans no tenia. Després de passar-les putes entrem a la última fase, la fase més entranyable de totes que és quan Frankie torna a la "bona vida" de veritat i on sembla que es retroba amb ell mateix després de quedar-se sord.
El protagonista que fa de Frankie Wilde és un actor que es diu Paul Kaye. La meva enhorabona al senyor Kaye perquè clava al personatge, gairebé et creus que va existir de veritat. Encantador.
No passa tampoc desaparcebuda l'aparició d'una mena de ós panda amb el nas ple de mocs i una veu d'allò més sinistra que representa el mono que Frankie Wilde passa amb la cocaína. Esplèndid.
Sorprenent, cambiant, a estones molt irònica. Em permeto també el luxe de dir que la trobo d'allò més sentimental (conscient de que és una opinió mooolt personal, i algú potser pot no veure el sentimentalisme per enlloc).

Enjoy it!

Si en voleu més:
http://www.itsallgonepetetong.com/