divendres, 7 de març del 2014

La pulsera

Seh! Avui tinc el dia... Però bueno, almenys no és cada dia així. Està bé... it's ok it's ok...

Avui em ve de gust explicar la història de la pulsera. Una d'aquestes hippies (odio lo hippie... però bueno, quan intervé la cosa sentimental no hi ha odis que valguin).

El cas és que el millor dia amb diferència que vaig passar amb el Quim a Menorca va ser el dia que vam visitar Ciutadella.
Allà ens vam prometre amor, vam menjar, beure, i vam visitar la preciosa ciutat. Perquè és preciosa. No crec que hi torni mai jo, però si podeu, aneu-hi. Té un encant molt especial...
Allà li vaig regalar una pulsereta. LA pulsereta. Va ser un moment molt bonic, romàntic... Va ser maco posar-li, va ser maco TOT.
Bé. Ara ve quan... el maten. Literalment.
Setmana després justa (ja ho he dit moltes vegades) va morir. Vam arribar amb el ferry a les vuit del vespre del dia 16 d'agost, i a les 8 del vespre del divendres següent, el 22, va morir.
L'endemà del 22 el vaig veure mort. Al seu taút. Buscava i rebuscava per sota la màniga de l'americana la pulsera, a través del vidre on els posen. No la veia.
En un moment de desesperació li vaig dir a algú, no sé a qui... El cas és que al dia següent, diumenge, em vaig passar casi tota la tarda allà. Al seu costat. La gent anava i venia, crec que jo molestava més que altra cosa, però sabia que mai més estaria al seu costat i, la veritat, preferia molestar que separar-me'n.
Quan va ser hora de tancar el tanatori, la seva mare em va venir plorant, a despedir-se de mi. No parava de dir "té, té..." jo l'abraçava, histèrica, nerviosa, destrossada. No veia que a la mà hi tenia la pulsera, que me l'estava donant.


I aquí la tinc. La vaig portar fins... un mes després? Me la vaig treure. Em feia molt de mal. Avui me l'he posada de nou. No sé perquè. Com gairebé tot el que té a veure amb ell, no sé perquè ho faig però ho faig. Suposo que és inexplicable el que el Quim em feia i fa sentir. Inexplicable. Però tan real com que aquesta pulsera va venir de Ciutadella, un dia d'estiu on vaig sentir l'amor com crec que mai més el tornaré a sentir.

Gràcies per llegir-me, siguis qui siguis.

Pulsera va amb O? o no es diu així... que importa, m'ho perdoneu, oi?

1 comentari:

aniol ha dit...

"DIEC: polsera1

2 f. [LC] Braçalet ." ;-)