dimecres, 29 d’octubre del 2008

El retorn de The Cure!

Si. Han tornat. 4:13 DREAM. Nou cd i noves cançons. La primera impresió és bona, tot i que he de dir que me'ls miro amb bons ulls, o més ben dit, me'ls escolto amb bones orelles.
Mirant enrrere recordo el preciós dia del concert al Palau Sant Jordi i encara ara se'm remouen els sentiments per dins quan hi penso... Per això mateix adverteixo que opinaré sobre el nou cd, però desde un punt de vista subjectiu i corrumput pels sentiments dels que us parlo.
Té una mica de tot, petites joies que a mesura que les vas escoltant et van entrant i et van agradant més i més.
Res, absolutament res a veure amb l'anterior del 2004, absolutament soporífer. I ells ho saben, i saben que la van en certa manera cagar i sembla com si haguéssin dit "Ei, al tanto.. tornem a ser aquí i aquest cop sí som qui som".
El cas és que han fet un cd bonic, ple de detalls macos com només ells saben fer, i amb aquell so inconfusible seu que fan que després dels anys encara tinguin aquella cosa especial que els fa diferents.
Trobo a faltar la nostalgia o tristesa, digue-li com vulguis, d'aquells temps vuitanteros... Però penso que allò mai més tornarà. Si tornés, el pas del temps, tan per ells com per mi, ho espatllaria treient aquell sentit místic que tenia llavors. Mai ningú ha sabut fer caure la ment en el més profund dels pous d'on no volies sortir mai més. Al final de la cançó sempre et quedava aquell buit que tornaves a omplir amb la següent...
El dia que morin serà dels dies més tristos per tots, esperem que això no passi fins que sigui inevitable. Sempre mirant endavant han sabut seguir, sense mai deixar que l'essència The Cure desapareixés.

Us deixo Sleep when I'm dead, una de les que més m'ha cridat l'atenció.
Cuideu-vos, cureu-vos!

Ei, petit incís... 4:13 Dream és el 13è cd dels Cure grabat en un estudi... I, lo més guai és que Sleep when I'm dead va ser composada al 1985 per sortir al cd Head on the door. Si en voleu saber més aneu a la Wikipèdia! http://en.wikipedia.org/wiki/Please_Project