dijous, 16 d’abril del 2009

Tot és química

Què té de més natural un big mac que un enciam?
Tots dos casos són fets del mateix. Àtoms, molècul·les, compostos químics. Un big mac és química, l'enciam també.

Se suposa que s'aplica el terme "natural" a allò que prové de la natura, però si alguna cosa no prové de la natura, llavors d'on prové? Del més enllà?
El benzè provoca càncer, però és natural.
La coca-cola la sintetitza l'home, però l'home no s'inventa res, agafa els compostos químics de la natura, els barreja i en fa coca-cola. Llavors... ja no és natural? Depèn de qui ha fet la barreja? Si l'ha fet la natura, és natural. Si no, és artificial?
A la natura existeixen els compostos radioactius, els nocius, corrosius, tòxics, ... i són tan naturals com una poma!
Quina diferència hi ha entre un sucre que surt de la canya de sucre i un sucre sintetitzat al laboratori? Tots dos seran glucosa, i perfectament el procés de síntesi al laboratori pot ser equiparable al que ha fet la natura per ella mateixa. Natural ho és tot. L'aigua o l'urani. Intentar menjar aliments autoanomenats per alguns "naturals" no és res més que autoenganyar-se. O una cosa o l'altra. O tot és natural, o res ho és.
Perque ja em puc dedicar jo a menjar només enciams i verdures pensant-me que em cuido la salut, quan en realitat tots aquests enciams venen acompanyats de les seves dosis, potser traces només, de pesticides, plagicides i fungicides, que no són naturals? Per què no? Estan formats de carboni, hidrògen, oxígen, no? No és natural això?

Si el tiu del Supersize me en comptes d'haver menjat tant de Mc Donald's, només hagués menjat enciams, tampoc estaria gaire més sa a la llarga...
Creences absurdes per fer-nos sentir millor a nosaltres mateixos, autoimposant-nos coses que no tenen raó de ser però s'agafen com a veritats absolutes.
Deixem de fer el primo, morirem igual.

7 comentaris:

JPuigMartin ha dit...

Sí, però suposo que no tot és blanc o negre. Penso que podem fer una escala en funció del grau d'intervenció humana, i això justifica la diferència natural-artificial. Així, un enciam és més natural que un macpollastre, però és menys natural que una farigola del s.XV. Ara bé, estic absolutament d'acord amb que no ha d'haver-hi relació entre natural i saludable. L'artificialitat de l'aspirina és molt saludable quan tinc mal de cap!

Anònim ha dit...

En part tens raó, però quan diguen que són aliments naturals, no volen dir que siguin d'àtoms diferents als no naturals, sino que han estat cultivats d'una forma diferent, que pot agradar o no al consumidor. Esta bé viure en un mòn on pots escollir el que menges i de quina forma ha estat cultivada, tot i que en el fons com dius tot és química

Unknown ha dit...

trobo que tens rao, pero son maneres de parlar, i com que en general no som massa precisos amb les paraules que fem servir... Em fan molta gracia segons quins oximorons ...

per cert, estic escoltant l'album "Chemistry is what we are" de Simian.

http://open.spotify.com/album/1ETsKS3FZkvUa7rTS8CUuh

Salut!

Roger ha dit...

Jeje...seré breu al respecte, perquè si no en tindria per hores! Bàsicament ja saps el meu punt de vista general, per els que no em conegueu el meu punt de vista es basa en la premisa general de que LA GENT ÉS MOOOOLT TONTA... i el millor del cas és que ni s'ho pensen.
De fet, la gent és tan inútil que s'ho creu tot sense preguntar i es pensen que tenen criteri. Si a un abanderat del naturalisme pel que fa a consum li deixes triar entre dos pots de melmelada de poma una de color groc i una altra de color marró; triarà el groc perquè fa més bona pinta...i s'equivocaran de mig a mig.
Intervenció humana? és veritat, tot això és dolent és caca. No veieu que ara que està de moda tothom busca el seu propi aliment pel bosc i caça animals i menja carn crua a mossegades deixant les restes pels carronyaires?...jo no...som tan naturalistes que anem a comprar els productes "BIO" al Carrefour de la N-340. Vegonyós. Aquest tipus de gent em generen basques, despreci i complexe de superioritat, sincerament. Quanta ignorància i quanta hipocresia. Que no es vacunin doncs! que no vagin al metge!; no hi ha res de més antinatural que això.
A cagar! visca la química

Unknown ha dit...

Graaaan comentari Roger!

Ch0y4n0 ha dit...

Hay que tener en cuenta la manipulación del ser humano...

Se denomina producto natural a todo producto extraído directamente de una fuente biológica natural. Lo que pasa es que la mayoría de esas fuentes biológicas han sido alteradas y modificadas por el ser humano. Por lo tanto, esos productos "naturales" pierden % de naturalidad, están modificadas por el hombre, y como bien dice la RAE:

Definición de artificial:
"1. adj. Hecho por mano o arte del hombre.
3. adj. Producido por el ingenio humano."

Con esto queda claro que la mayoría de "la fruta" que compramos tiene un % de natural y otro % de artificial :)

La naturaleza, cuyas leyes son las únicas legítimas que existen, universales... El hombre las viola indiscriminadamente para producir más en el menor tiempo posible. Mierda de sociedad capitalista.

Para mí, algo natural es lo que no ha estado intervenido, alterado o modificado por el ser humano, en pocas palabras, resumiendo: Nada de lo que compramos es natural.

Aquí mi razonamiento, un saludo :)

Ch0y4n0 ha dit...

Que quede claro que aplicar los conocimientos químicos para alterar y modificar productos naturales es algo que los convierte en artificiales.

En los sentidos más estrictos de cada palabra.